Alexandra Gästbloggar

Skrivet 2012-12-10 Klockan 22:04:35

Mitt namn är Alexandra Gustafsson. Dom flesta känner säkert till min ponny Winnetoo. Winnie som han kallas är Linn Olssons gamla ponny. Han är en 9 årig valack. Winnie är den goaste ponny jag känner. Han ställer upp i alla lägen
 
Men nu ska jag berätta om hur det blev just Winnie. Är ganska långt men det får ni leva med ;)
 
Vi hade börjat prata om att köpa häst, men det skulle vara till hösten men så blev det inte! Jag var på hoppträning med Zirocco (min gamla medryttarhäst) så säger Evelina till mig att jag borde kolla Linns blogg. Jag blev som ett fråge tecken, men tänkte inte mer på det förrens jag satt i bilen på väg hem och kollade Linns blogg, och såg inlägget om att hon skulle sälja honom... Pratade lite med pappa men trodde aldrig att Linn skulle vilja att vi kom och provred Winnie. Så vi pratade inte mer om det, förrens den 22 april då pappa frågade om vi skulle mejla på Winnie. Jag var lite osäker, men varför inte försöka. Så vi mejlade ett långt mejl. Berättade om familjen och hur han skulle få ha det osv.
 
 En halvtimme efter vi hade skickat mejlet plingade det till i både min och pappas telefon, det var Linn! Jag blev helt hyper, kunde inte plugga på hela dagen. Pappa och Linn bestämde tid för provridning den 1/5 2012. Kunde inte sova den natten, var så sjukt nervös. När vi kom fram så kändes det rätt när jag såg Linn och Winnie gå ner för baken till manegen. När Linn visade honom så stog jag och skakade. Han var som en kanon kula för han hade vilat två/tre dagar när Linn hade varit i Danmark. När jag hoppade upp så slutade jag skaka och blev helt lugn. Kände mig trygg på honom! Testade lite broms och gas. Efter en stund satte vi upp hinder, då blev det full fart framåt ;) Hoppade en kombination som han hoppade studs i, sen hoppade vi ett räcke och ett kryss. Jag var helt såld! Det var den hästen jag skulle ha!
En dag efter provridningen så ringde min syster till Linn och frågade om vi kunde komma igen, redan dagen efter satt vi i bilen. Denna gången var jag inte nervös. Vi kommer dit och så går vi och gör iordning Winnetoo, denna gången var det paddocken. Allt gick super bra tills jag skulle galoppera. Det blev rodeo... Fick inte stopp på honom förrens efter 5 varv, Linn testade och hoppade upp, men gjorde samma med henne. Så vi abröt... Dagen efter fick min syster en mms bild på hans hov, skon satt inte rätt... stackan. Sen åkte vi dit igen efter han hade fått nya skor osv. Den här gången gick det super bra. Vi satt oss hemma och pratade. Men för mig var det inget att diskutera, JAG skulle ha honom! När pappa skulle hämta mig från stallet så sa han att han hade lagt ett bud på Winnie, jag trodde inte på honom. Men när Linn ringde tbx så förstog jag. Dom accepterade budet.
Pappa och Linn bestämde tid för besiktning. Den 15 maj 19.30. Alla i stallet sa att jag skulle förberedda mig på att han inte går igenom, för att jag inte skulle bli lika besviken om han inte gick igenom. Men hade en känsla hela dagen att han skulle gå igenom, och det gjorde han lätt som en plätt. Om man inte räknar med spatt saken, men veterinären sa att vi skulle kolla på vad för resultat han hade gjort efter den här röntgenförendrigen. Hon sa att om hon hade haft chansen skulle hon ha köpt honom.
 
Den 18 maj åkte jag & pappa och köpte foder osv. När jag kom till stallet. Gick jag upp och red Zirocco. Sedan fixade jag boxen, sadelkammaren osv. Jag var super glad! Sen var det bara att vänta. Linn och hennes pappa körde Winnie till oss, dom ville se hur han skulle få det. Halv 5 så ser vi deras transport komma. Det var då jag förstog att JAG skulle få en egen ponny! Vilken känsla! När jag skulle lasta ur honom, så kändes det som om halva stallet var där... Min syster filmde ska som om jag kan sno den ;) Fick flera kommentarer om att vi hade hittat en skit fin häst som redan hade gått höga klasser. När jag tog in honom i boxen så var grannen mer nyfiken än Winnie, han stog vid oss och kelade. Sedan dess har det fortsatt hur bra som helst, vi trivs super bra med varanndra. Om ni vill följa våran utveckling tillsammans så är det bara att kika in på http://emelieoalexandra.blogg.se/
 
 
 
 
 
Tack Maja för jag fick gässtblogga här!
 
Kram Alexandra
 


Kommentarer
Postat av: Mikxki

Skrivet 2012-12-12 Klockan 17:56:14
Vilka härliga bilder :)

URL: http://mikxki.blogg.se


Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din M@il: (visas ej)

Blogg eller Hemsida:

Din Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se