idag va hon dyr

Skrivet 2014-06-29 Klockan 19:52:48

Idag gick Gnistra riktigt fint, och igår oxå. Red inte någon speciell öving utan mest utifrån att jag skulle lära känna henne och sånt. Men hon har gått rikitigt fint och min tränare tror att hon kommer kunna gå nationella dressyrer, men då är det bara tjejen på hennes rygg som ska klara av de oxå.  
Men har verkligen hittat henne nu under dessa 2 dagar och nu vet jag hur jag ska rida henne. 
Så nu ska de trimmas och jobbas så blir de hon som hänger med till räkan istället för Shadde. 
Hoppar då LD-LC dag 1 och LC dag 2 och om allt känns 100 så även en LB då, men de åter står att se.
 
Men nu finns det inte så mycket mer att skriva, så ni får ha det så bra så hörs vi puss
 


Still think it's easy

Skrivet 2014-06-29 Klockan 11:54:21

Läste nyss ett grymt inlägg på min kompis annas blogg! ni hittar hennes blogg här 
http://riderlife.horseworld.se
 Kan inte annat än att älska detta inlägg, varje ord är så sant!!!
Så här lyder inlägget
 

Jag har väldigt svårt för fotboll. 

Eller inte fotboll i allmänhet, kan till och med tycka att det är kul att spela, men JÄMT i det lilla samhället jag växte upp i har det varit fotboll vs hästar? Hästar är svaga, ridning är ingen riktig sport, vi bara sitter där, vem som helst kan väl rida? Well, maybe you should put your ball where your mouth is? Och TA INTE ILLA UPP NI FOTBOLLSFOLK, det har egentligen inget MOT fotbollsspelare att göra, utan folk i allmänhet som lämnar dessa kommentarer, för visst har man hört dom?

”Ni bara sitter där ju” – värsta lögnen jag någonsin hört.

Seriöst? Det här är väl klassikern ändå, kommentaren som dök upp när ridsportens kung Rolf-Göran Bengtsson plockade hem Jerringpriset, ”det är ju hästen som borde få priset, han sitter ju bara där”? Och alltså det är inte sällan en sån här kommentar dyker upp? Jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen? Man vill ju bara lägga sig på marken och gråta liksom? Vi bara sitter där? Vi bara sitter där, tror folk verkligen på det själva? Är människor verkligen så TOTALT blåsta?

”Hästar är svaga, ridning är ingen riktigt sport, ridning är enkelt, vem som helst kan väl rida?”

Hästar är svaga? Well, jag lämnar inte ens en kommentar på den utan ler inombords och skrattar tyst åt naiviteten hos vissa? Ridning är ingen riktig sport? Vi hästtjejer som bär sammanlagt några hundra kilo varje dag, vi som tränar flera timmar om dagen, 7 dagar i veckan, vi som jobbar arslet av oss rent ut sagt, kämpar oss igenom svåra tider, ställer oss upp när ingen trodde det var möjligt - och ridning är ingen riktig sport? HÖR ni inte hur DUMT det låter? Och att ridning är enkelt, alltså, vi som tränar SÅ många timmar varje dag, ALLA dagar i veckan, från tidig morgon till sen kväll, tävlar och försöker, och ändå så är det så otroligt få av alla som försöker och lägger ner sin själ i ridningen som faktiskt kan leva på det sen, som lyckas? För ridning är INTE ENKELT! Vem som helst kan INTE hoppa upp på en häst och bara ”rida iväg”, det funkar inte så?

Jag frågar er, har ni någonsin haft en lagkamrat 10 gånger så stor som dig? Har ni dansat en dans med någon som pratar ett annat språk? Har du trillat från 1,5 meter i 35 kilometer i timmen? Har du litat till 100% på ett djur med en egen själ? Har du någonsin känt att ett litet misstag kan kosta dig ditt liv? Har du det?

Som min mamma säger, ”är man så dum så kan man hålla på med något enklare istället, något som du vara kan ge upp på när du inte vill mer, något som inte lever ett eget liv och har egna tankar – köp en motorcykel”. En bil kan du svänga, den svänger alltid när du svänger på ratten. Den stannar alltid om du trycker på bromsen. Dra ur nyckel och gå när du är klar, simle as that. På fotbollsplan har du dina lagkamrater ni snackar taktik, alla vet vad som gäller, och funkar det inte så gör ni en ny plan, simle as that. Men här sitter vi, som bara sitter här, som inte håller på med någon riktig sport, med djuren som inte alltid svänger när man vill det, som inte alltid stannar när det passar dig, som inte pratar samma språk som dig, som du inte kan göra en taktik med innan du går in på banan, som du inte bara kan dra ur nyckeln på och gå iväg, som du inte bara kan ge upp på, för våran sport kräver så otroligt mycket, simple as that. Och ändå, ridning räknas inte som en riktig sport, hästar är svaga, det är enkelt, vi bara sitter där? Jag BER er som fortfarande ”inte tycker att ridning är en riktig sport” att trycka HÄR, kom igen – do it!

Hjälp, jag blir ju mörkrädd på hur folk är? Ni hästmänniskor, håller ni med eller är jag helt ute och cyklar? Blir så trött på detta, seriöst?

 
bilden är tagen från google!
 
 


Hej på er

Skrivet 2014-06-28 Klockan 13:06:37

Tävlingen vill jag inte ens prata om, shadde gick inte som han brukrar, men han va jätte hingstig för vi hade med min lilla syrras b-ponny som min tränares dotter tävlade, och Troja brunstar så shadde va jätte hingstig så tror de va därför och sen har jag rättat mig mer efter Gnistra nu och rider på shadde som jag ska rida henne så de är oxå en andleding. Men hade ju med mig bästa Julia som gjorde dagen bra med massa skratt, roliga kommentarer och citat eller vad man säger blev de under dagen, men tänker inte nämna några här.  Får se om julia kikar in och kanske slänger in en kommentar med något om de vi sa igår! 
 
Men idag står dett dubbel pass för nina på schemat asså 1 h dressyr i stället för 30 min och ska ta några språng med Gnistra för henne. Så de blir hoppdressyr, så de ska bli roligt. Det kommer nog gå super så länge jag rider som jag ska. 
 
Sen jag tror axeln fick sig en smäll när jag gick omkull då jag har rejält ont i den, men de är nog inte farligt för kan ju använda axeln och så men de gör ont. Men tror absolut inte jag har en spricka i den för då skulle jag haft så mycket ondare än jag har nu. 
 
Nej nu ska jag stänga ner datan och titta på tv så hörs vi senare, ha de så bra puss och kram
 


Detta är jag värd

Skrivet 2014-06-26 Klockan 15:11:15


Detta är jag värd efter dagens träning 


Träningen

Skrivet 2014-06-26 Klockan 12:12:09

Gick inte som förväntat, under uppvärmingen gick jag och gnistra omkull.
Vi hade galopp bommar och innan första så drog hon ner huvudet så jag tog upp de igen och så saktade hon av och fattade galopp igen, sen innan andra bommen så hade vi galopp igen men med dålig galopp, så jag svängde undan och då snubblande hon på sig själv och när hon skulle rätta till de så trampade på hon på sig själv och vips så låg vi på baken, men lika snabbt uppe på bena igen båda två, jag tappade andan och fick sjukt ont i revbenet! TACK GODE GUD FÖR DEN SOM SKAPADE SÄKERHETS VÄSTEN OCH ATT JAG HADE PÅ MIG DEN. Hon fick två pytte små sår på knäna med inget som skadade henne så jag satt upp och red lite men hoppade bara ett kryss och sen va de bra för hade ont i revbenet. 
Men som tur va de att hon inte landade på mig och att jag hade väst på mig annars kunde de gått så mycket värre än de gick nu. Och inge värre skador blev de.Men fick ju putsa både mig,sadel,träns och allt efter åt för lite smutsiga va vi haha. 
Men pratade med mamma efter åt och hon sa att de va ''bra'' att de hände för att jag ska inse att man inte dör av att ramla av eller i detta fall gå omkull, och jo så klart man kan men de hon syftade på att jag har alltid varit rädd för att ramla av för no reason lixom. Och sen går nästan alla  omkull någon gång. Och nu hände de mig och jag 'r glad att jag hade en tränare med mig, annars hade jag inte hoppat upp igen och då hade jag bara blivit ännu räddare. 
 
Men imorgon taggar vi hopptävling med min andra vita favorit Shadde, hoppar LD-LC i kil och LC är med mini derby. Så de ska bli sjukt roligt. Sen följer min kompis Julia med så de blir extra roligt att ha med henne.
Ska försöka uppdatera under dagen om jag orkar och har internet, annars skriver jag när jag kommer hem.
Har som plan i båda klasserna att bara få till fina rundor och ha roligt. 
 
Men nu ska jag ta något att äta och sedan plugga till moppe kortet och göra prover på datan, så ni får ha de så bra så hörs vi puss!!
 


Skyrup cc aka AW

Skrivet 2014-06-25 Klockan 07:36:00

Ett ställe man verkligen inte kan sluta att älska!
 
Jag har ju varit på Skyrup cc två år nu och när man åker hem så hinner man(iallafall jag) knappt in i bilen för ens jag längtar tillbaka. Förra året när jag åkte hem från lägret så grät jag nästan hela vägen hem, och då ska jag säga er att jag grät inte när jag slutade 9an efter 3 år med en underbar klass, men jag grät när jag lämnade ett läger där jag umgåtts med folk 1 vecka, men de va inte bara folket jag skulle sakna utan även själva AW. Allt runt omkring är så underbart, maten,banorna,tränarna och ja allt är så himla underbart, man får verkligen de man betalar för.
 
Sen så utvecklas man något så enormt, man kommer närmare hästen och får ett strörre annsvar. När man är hemma kanske man har en mamma och pappa som hjälper till med det mesta vilket jag har, men på aw har man ingen som passar upp en utan man får göra allt själv. Man får en massa massa nya vänner och minnen för livet. 
 
Jag har ju som sagt varit där 2 år med olika gäng och första året kände jag bara 1 riktigt bra och sen hade vi haft en kik grupp med några andra tjejer. Alla eller aa alla förutom jag och typ 4a till som va på den läger veckan ska på samma iår, vilker jag oxå hade velat men jag åkte över påsk istället och där kände jag 2 sen innan, Hanna som vann lägret på Johanna Grants blogg hade jag pratat med en del och även träffat och umgåtts med på GHS och henne delade jag stuga med. Sen Julia som va på mitt läger förra året. Så de va skönt att man kände någon för de är ju en tryghet i sig, men sen tycker jag att en av grejerna med att åka på läger är faktiskt att lära känna nya människor. Så om jag åker nästa år får jag se om jag åker med nästan samma läger folk som i år eller förra året eller med helt nytt folk, det återstår att se. 
 
Jo juste som jag nämnde där uppe så utvecklas men otroligt mycket, jag och Elsa som va ledare på mitt läger i år och va elev på samma läger som mig förra året satt och kolla igenom filmkameran och hittade vidosarna från banhoppnigen v 32 och shit vad jag och shadde hade utvecklats, de va sådan skiland. 
Och jag har ju varit med SM ryttare, MSV, dom som tävlar lite lägre  osv på lägrena  men alla får verkligen träningen på sin nivå men sen är de klart att man ska välja rätt läger, men om du ex hoppar och tävlar msv då får du hoppa hinderna på den höjden, men alla har iprincip samma övningar men på olika nivå. Så oavsett vilken nivå man är på så är de värt pengarna! 
Ni kan läsa mer om dom olika lägrena här http://www.skyrupcountryclub.se/page.asp?id=1
jag har varti på camp b på båda lägrena och det har passat mig super bra.
 
Nu ska jag avsluta detta inlägg med att säga att om ni funderat på att åka så ÅK ni kommer inte ångra er och ni kommer få minnen för livet och vänner för livet. 
Sen vill jag ge massa cred till Anna som håller i lägrena och ser till att alla känner sig välkommna och verkligen satsar på oss ponnyryttare och även hästryttare som ska bli Svergies nästa elit! Anna om du läser detta vill jag säga att du gör ett grymt jobb som håller i svergies BÄSTA läger. 
Tusen tack Anna och längtar som tusan tills nästa år då jag kommer med min nya ponny Gnistra!! 
Från vänster, Rebecca,jag,Caronlina,Caronline,Henrik,Elsa,Melanie,Julia och Erik. Dessa va några av dom jag umgicks med på AW 2013.
Jag,Jossan och Ellen 2013
Jag,Gerta,Anna,Astri och Kajsa från lägret i påskas
 
jag julia och greta från i påskas och julia.
jag och julia 2013.
 
 


Gnistra

Skrivet 2014-06-24 Klockan 21:50:17

Nu tänkte jag skriva ihop ett inlägg om vem Gnistra är.
Hon är då min nya ponny, ett 11 årigt D-ponny sto som tävlat LD-LC. Men vet egentligen inte så mycket om henne men man tror att hon har knabstrupper i sig. Hon är en jätte schysst ponny som ställer upp och hoppar i nästan alla lägen.  Har ju inte haft henne så länge så kan inte säga så mycket mer än att detta känns super bra och att vi kommer rocka tävlings banorna! 
 
Det är så här att jag,mamma och min tränare Nina har funderat fram och tillbaka under våren att titta på ny ponny till mig för att jag ska få ut på tävlingsbanorna och ha lite roligt. Vi har ävent tittat på x antal ponnys och alla har varit sjukt goa. Men sen när vi funderat har ingen av dom varit något för mig.
Gnistra såg vi första gången på Gota cupen hos oss, men då tänkte vi inte på de.
Men när vi såg henne på Nygård så gick mamma fram till ägaren och frågade för vi har sett en annan av deras ponnys på annons men lite utanför vår budget. 
 
Gnistra stog på en ridskola men passade inte riktigt där med olika ryttare och så. Men hon var egentligen inte offecielt till salu men hon kunde tänka sig att sälja den. Så vi åkte hem och funderade sen åkte vi och provred och jag fastande direkt, hon var verkligen en Maja ponny. Så vi åkte hem och pratade och ja vi bestämde oss för att köpa henne. 
 
Så nu vet ni vem Gnistra är och får inlägget jag skrivit på sen jag fick henne iprincip.
Men om ni undrar något är det bara att fråga! 
 
 
 


Shadde och Gnistra

Skrivet 2014-06-24 Klockan 21:47:01

Tänkte ta och berätta om planen med ponnysarna!

Vi börjar med Shadde.
Planen med Shadde fram över är att ha roligt, tävla och träna. Tävla LD-LC och verkligen få till dom dära härliga rundorna utan stopp som man kan leva på länge. Men det ska inte bli för mycket av allt utan allts ska så klart annpassas efter som han är hela 19 år, men det är verkligen inget man märker på han utan han är i sina bästa dagar nu och har aldrig varit gladare och piggare och gått bätter under vår tid tillsammans, så de vill jag behålla ett bra tag till.  
Vår tävlings planering ser ut så här
Fredag den 27 juni hoppar jag en LD och en LC med derby hinder i kil
16 juli åker jag till räkan och hoppar en LD-LC och den 17 juli hoppar jag en LC och om allt känns bra hoppar jag även en LB här.
Sen vet jag inte hur de ser ut mer utan de är dom vi planerat! 
Räkan ser jag sjukt mycket framemot dels för att jag velat åka ditt förut och dels för att jag kommer träffa lite kompisar där så det skal bli roligt och sen så är de ju mitt första meeting! så tummen upp för de.
 
 
Gnistra då, planen med henne är att lära känna henne, hitta fler knappar och lära mig att rida henne ordentligt innan vi åker ut och tävlar, men målet är att rida mountain horse ponny cup i höst och den går i LB så målet innan  året är slut är alltså att hoppa LB med bra resultat. Men som sagt ska jag lära känna henne först och kommer inte börja tävla henne förens jag tycker allt känns bra och min tränare tycker att vi är redo. Så klart  kommer jag kanske starta henne på klubbhoppningarna hemma på klubben om vi har några.
 och då hoppar jag väl 80 och 90!:) 
Men ska inte ha någon press och skynd på utan ska ta det lugnt tills vi båda är redo! 
 
 


tjenahallåhej

Skrivet 2014-06-24 Klockan 21:34:53

Kom nyss hem från stallet, efter att ha ridit Gnistra och åter igen fått hjälp av en söt tjej att rida Shadde samma som i måndags! 
Idag gick gnistra jätte bra och hon var hur fin som helst i travarbetet, finare än hon vart dom senaste passen. Så jag är jätte nöjd med henne idag. Idag kändes det verkligen super bra och har fattat lite hur jag ska rida henne när hon blir lite motsträvig och inte vill arbeta riktigt. Så de är roligt och detta är ett av dom passen hon gått bäst sen jag fick henne, så det är bara ett stort plus på detta passet.
 
Annars har de inte hänt mycket idag, bakade bullar idag på förmiddagen som jag tyvärr misslyckades med och dom blev inge goa. Men det är inte lätt att baka när man inte brukar baka så ofta...
Vet dock inte vad jag gjorde för fel, men något va de iallafall efter som dom inte blev så bra.
 
nu ska jag sätta mig och skriva det dära inlägget om mina tankar om shadde och gnistra och hur jag tänk med dom!! Det som jag lovat er i 1000 år typ. Men nu ska ni äntligen få det,
Så ni får ha det så bra puss
 


Rubriker är inte min grej

Skrivet 2014-06-23 Klockan 16:26:20

och inte att hålla igång bloggen heller för den delen. Men har haft fullt upp de senaste dagarna med midsommar, vart hos syrran och vart i stallet. Så de får ni faktiskt överleva. Ikväll ska jag med min lille bror och titta när han spelar fotboll, ska bli roligt.
Annars händer det inte så mycket idag eller har inte hänt så mycket idag, har ätit pizza och tagit de lugnt!
Ponnysarna fick vila idag, igår fick jag hjälp av en i styrlensen barn att rida Shadde medans jag red Gnistra och det gick sjukt bra. Både Shadde och Gnistra gick bra. 
 
Håller på med ett inlägg om mina tankar med ponnysrana så de kommer ut snart! Och även ett inlägg om gnistra ska komma ut snart! som jag lovat i typ 1000 år, eller aa sen jag fick henne. Men nu ska jag verkligen sätta mig och skriva på de, har redan ett klart men ska sätta mig och ändra lite i de så kommer de ut sen. 
Även ny designe ska fixas.   
 
Men nu ska jag stänga datan så vi hörs senare puss
 


glad midsommar

Skrivet 2014-06-20 Klockan 18:52:46

Igår kom jag hem sent och orkade inte sätta igång datan därav inget blogganade!
Men träningarna gick super och Shadde går bättre än någonsin nu och Gnistra gick oxå ganska bra, de är bara jag som måste lära mig att rida henne. Men min tränare tycker att jag ska träna henne mer innan jag börjar tävla henne vilket jag verkligen håller med om, så dom 2 tävlingarna jag är anmäld till ha vi nu gjort ett hästbyte så jag kommer hoppa Shadde LD-LC, ska bli roligt efter som han känns så himla bra nu och går verkligen bätter än någonsin och han är super pigg och hoppas hur bra som helst och gör de verkligen med glädje! 
 
Idag då så har jag bara tagiy de lugnt och nyss käkat go middag med familjen, vi har inte hunnit göra så mycket mer än att handla mat, laga mat och vart en snabbis nere på campingen. Men som sagt så går ju ponnysarna på bete och är ute hela dagarna+nätter så dom rör ju ändå på sig så dom tar inte skada av att vila. Men imorgon ska jag till stallet och rida Gnistra och kanske Shadde får se om Evelina ska låna han och rida ut på annars så rider jag båda. 
Men tillbaka till idag, ikväll händer de inte så mycket ska bara ta det lugnt och titta på film och käka massa godis typ. Så det finns inte så mycket mer att skriva nu, så ni får ha en bra midsommar så hörs vi imorgon puss
 


Gokväll på er

Skrivet 2014-06-18 Klockan 22:06:11

Kom hem från stallet för någon timme sedan och efter de har jag bara tagit det lugnt, ätit lite och testat köra moppe på gatan där vi bor och det gick bra! Även ridingen gick bättre idag än igår, idag var hon mycket mer sammarbets villig men de tog en stund innan jag kom på hur jag skulle rida henne för att få henne dit jag vill ha henne. Det är inte de lättatse att hitta knapparna och hur hon vill bli riden för att jag ska få en bra känsla när jag är van vid Shadde som är jätte lätt riden. Men jag lär mig mer och mer för varje pass nästan. Fast det kommer ta ett tag innna jag kommer hitta alla knappar och jag alla ryttare som köper ny ponny eller häst vet att det kan ta 1 vecka eller ett halv år att hitta alla knappar på en ny häst eller ponny. På shadde gick de ganska snabbt att hitta alla knappar kanske va de för att jag va på AW ganska snart efter att jag fått han och även va på läger hos min tränare. Klart jag fortfarande kan hitta nya knappar på han men även om jag känner han innan och utan och hur han vill bli riden så har även vi våra dagar då allt känns värdelöst även om syrran rider han mer och mer nu. 
Men kommer aldrig sluta rida han, kommer alltid att rida han så fort jag får chansen han är ju ändå världens finaste ponny med ett hjärta av guld och är en spn jag skulle vilja klona till storhäst! 
 
Men om jag bara fortsätter att jobba på med Gnistra kommer jag snart ha hittat dom flesta knappar. Men jag kommer låta de ta den tid de tar och åka ut på tävlingar och hoppa LD-LC och lära och ha roligt  nu i början. 
Finns mycket att lära på denna ponny och hon har mycket kapaciet måste bara lära mig att få fram den på rätt sätt och tänka på rätt sätt och allt de dära då hon är otroligt känslig för mina hjälper i hoppningen. 
Men som sagt nu ska vi ut på tävlingarna för att ha roligt och lära och inte jaga placeringar de tar vi i höst när vi lärt känna varandra bätter och nästa år då j'vlar ska vi visa vad vi går för! 
 
Men nu ska jag avsluta detta inlägg och stänga ner datan och gå och dejta kuden och sova för imorgon blir de ingen sovmorgon här inte, ska med mamma till skara med en ridskole häst och sen träna 2 hästar på kvällen!! Gud så jag älskar sommaren, när man inte är trött och man skulle orka rida 5 hästar om de nu va så. Eller aa iallafall 3-4 hästar lättare pass och träna 2 lite hådare!!
Men ni får ha det så bra och hoppas inte detta inlägg blev för rörigt!
Massor av kramar och pussar så hörs vi imorgon!! 
jag menar titta hindret ligger på 70! kapaciteten finns där!! 
 


här ska de stå något roligt!

Skrivet 2014-06-18 Klockan 13:12:01

Kom nyss hem från körskolan, idag har vi bara suttit och lyssnat på läraren och typ sånt ja! 
Och de va ganska roligt då läraren gjorde det roligt och hade humor! Såå nu ska jag verkligen plugga så jag kan få det dära kortet någon gång.
 
Igår hade jag min första riktiga sovmorgon på sommarlovet och det utnytjade jag till max och sov till halv 1 då pappa väckte mig men hade kunnat sova så länge till, men de va ganska skönt att komma upp då jag skulle till stallet vid 4 och rida. Så hela min dag gick åt att sova och va i stallet och rida Gnistra! Det gick lä sådära men alla har vi våra sämmre pass någon gång. Annars hände de inte så mycket inder gårdagen eller jo juste jag körde lite moppe och det gick jätte bra!
 
Men nu ska jag plugga lite till körkortet, har inge annat lib nu förutom plugga och va i stallet och sen försöka blogga och hålla igång den riktigt, för har bestämt mig för att de inte ska bli några tråkiga mobil inlägg i framtiden utan endast inlägg skrivna från datan om jag inte får för mig att slänga upp lite bilder under dagarna så klart! 
Men annars ska det bara vara ordenligt skriva inlägg från datan! och inte typ 
''hej nu sitter jag här och ska snart till stallet och träna för persson skriver om passet när jag kommer hem 
puss och kram'' inte några sånna eller liknande från och med nu! 
 
Juste ska någon dag nu skriva om Gnistra och våra mål och även hur jag tänkt med Shadde och lite sånt!
För antar att ni vill veta detta! 
 
Nej nu ska jag stänga ner datan och plugga lite så  vi hörs senare puss och kram! 
 


Hejsan

Skrivet 2014-06-16 Klockan 17:21:28

Idag var jag som sagt på moppe kurs och den började kvart i 8a och slutade 12. De va inga jag direkt kände där men de va några jag pratade med lite. kursen gick bra och de var ganska roligt, men de va roligare efter rasten när vi byte lärare för han va roligare än den första vi hade. 
 
Efter att jag kommit hem har jag bara tagit de lugnt och pluggat som jag ska göra resten av kvällen också, blir ingen ridiging idag för både mamma och pappa jobbar sent, men shadde är ute i gräshage så han rör ju ändå på sig, men imorgon ska jag till stallet och pussa extra mycket på båda ponnysarna. och så klart rida lite i paddocken eller i dungen, har inte bstämt mig än får se vad det är för väder. och på onsdag blir de tillbaka till trafikskolan för att vara där några timmar till och lyssna när dom pratar typ.
 
 som sagt så ska jag bara ta de lugnt och plugga ikväll, för är sjukt trött efter några lååånga dagar. 
Så nu ska jag stänga ner datan och öppna böckerna igen så ni får ha det så bra så hörs vi! 
Puss
älskar verkligen denna bild på oss från igår fotad av emelie jansson http://fames.se/emeliejansson/
känner mig extremt duktig på att ge cred till fotografen för en gångs skull!:) 


Sjukt fina bilder

Skrivet 2014-06-16 Klockan 16:35:09

Fotade av grymma Emelie Jansson http://fames.se/emeliejansson/ 
 
Älskar denna 

Och 2 bilder vi köpte av fotografen på plats vid namn Cecilia Jacobson

SOMMARLOV!

Skrivet 2014-06-15 Klockan 20:32:00

Nu har jag tagit sommar lov eller aa egentligen i fredags! Men har inte vart en lugn stund sedan dess, i fredags åkte jag till stockholm för att gå på one direction och igår åkte jag massa timmar hem för att sedan packa allt inför idag och nu kom jag nyss ut ur duchen efter en av mina bästa tävlingar jag gjort! I för klassen i allafall, där jag kom runt med 1 stopp, KAN NI HÖRA MIG SKIRKA AV LYCKA? efter ett år av uteslutinigar (har kommit runt 2 gånger på lokal förut) kommer jag äntligen runt!! jag bara slängde mig ner på halsen efter målgång och klappa och  berömde han en hel långs sida i fullgalopp! 
I lagklassen va han trött och de va varmt så då blev vi tyvärr utesluntna. Men ändå jag är så nöjd med dagen!
Dessutom va de en fotograf på plats vars medhjälpare sa att hon aldrig brukar ta så många bilder på ett ekipage som hon gjort på mig, det gjorde hon tydligen för att vi var ett sånt fint ekipage! 
Så vi köpte 2 utsrkivna bilder som hon fotat, jätte fina!! Sånt är sjukt roligt att höra, dessutom sa hon de till mig innan jag skulle in på banan att vi va fina! Då får man en extra kick och blir extra glad! 
 
Nej men vad har hänt mer än tävling då??
I onsdag va de summerberak på stinsne vilket va sjukt roligt, att träffa kompisar och bara ha allmänt roligt, körde dubbelsumobrottning,mekanisk tjur, dansade loss på scenen och tog massa selfie med massa  grymma människor! 
 
Torsdags tr'nade jag både shaddisen och gnistra och båda gick super! 
Vill även passa på att tacka bästa Evelina som ridit hästarna när jag inte varit hemma!
 
Jo i fredags åkte jag till stockholm för att se One direction och deras förband 5 sekonds of summer som jag älskar!! Så kvällen kunde inte blivit mycket bättre, jag skrek som en idiot och min röst mådde inte så bra efter åt!
 
Lördag tillbringade jag massa timmar på tåg hem från stockholm! För att sedan åka till stallet och fixa inför idag!

Och idag har jag tävlat!! 
 
Om jag ska summera mina senaste dagar kan jag inte annat än ge dom kärlek! Så underbart har de varit!
Nej nu ska jag stänga ner datan och bara njuta av att ta det lugnt för imorgon kvart i 8 ska jag på moppe kurs bara sisådär 2 år efter alla nadra 97or. 
Så ni får ha det så hörs vi imorgon!!  Puss
 
Här är en film från idag
 
 
och här är lite random bilder från de senatse dagrana
här är min dröm kille på rikitigt trodde inte han fans men jodå, blond(han ser dock inte blond ut på bilden men han e halv blond),blåögd.
Kan spela gitarr och sjunga och är från austarlien! och är 96a, kan inte bli mycket bättre!
och sen att han är med i 5sos är ett stort + då det är ett av mina favvo band!
 
kan inte sluta skattta åt dessa 2 bilder, de va två som fotade samtidigt och ingen
visste i vilken kamera man skulle titta, så på ena bilden tittar några in i en kamera och några in i den andra
och på andra bilden tvärt om typ!! 
de va iallafall brudarna på bilderna jag umgicks med på stinsen!:) 
 
 


frågestund

Skrivet 2014-06-06 Klockan 16:03:38

Har helt av glömt bort min förra frågestund! 
Men drar igång en ny! 
dock kommer jag inte svara på personliga saker, men annars är de frittfram!!

 


Ridit storhäst

Skrivet 2014-06-05 Klockan 17:19:08

Är så käääär i denna skolhäst! Så himla go att rida! En av mina favvosar på skolan! Han och Vanessa är mina 2 favoriter!! Men Nähä?!?!?

Skrivet 2014-06-04 Klockan 20:11:40

För man går ju gärna eller stoppar in händer genom stängslet in till tigrar och leoparder och gosar!!
Inte normal för 5öre

Skrivet 2014-06-04 Klockan 07:47:01

Vi har ju någon störning någon stans! Men någon stans är vi allt normala vi oxå? Eller? Tveksam på den frågan alltså!! Detta va igår! 
Här under kommer de vi skrev för någon vecka sen

Nu fattar jag att denna bild passar in på oss

Hade fan tyckt synd om den som va mamma om vi va syskon!!

Godmorgon förresten!!


Info

Skrivet 2014-06-03 Klockan 07:57:31

Snart är det sommarlov och så ska jag ta tag i bloggningen!
Lite punkter som ska hända nu!
*ta bloggen till toppen
*ny designe är på g
*presentera gnistra för er ordentligt
*och massa annat 
Gjord av grymma Anna Hellberg vars blogg ni hittar här http://riderlife.horseworld.seGnistra

Skrivet 2014-06-03 Klockan 07:54:18
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se