MItt nya kollegeblock

Skrivet 2013-11-30 Klockan 20:43:00

 
vad tycker ni? 


Sista dagen i november

Skrivet 2013-11-30 Klockan 16:05:00

Ja nu sitter jag här och det är sista dagen i november vilket betydre att det i morgon bara är 24 dagar kvar till jul och 31 dagar kvar av 2013! Året har gott otroligt fort och dte har vart ett sjukt bra år! Ett inlägg om 2013 kommer senare, vet dock inte när och vilken dag.
 
Iallafall kom nyss hem från stallet, har tvättat shaddes sår och pussat massa på han och sen har jag hjälpt till och lett på lektioner. Shaddes sår såg bra ut, så imorgon ska vi tvätta det och så ska jag kanske tömköra han om det går. Annars ska jag bara pyssla om han och pussa en massa på han!! 
 
Men nu ska jag dra sp vi hörs senare puss
 


Fredag

Skrivet 2013-11-29 Klockan 18:57:46

Äntligen fredag, hra precis käkat tacos  och ska nu plugga lite körkorts teori till trakor kortet(tar det genom skolan)
Rolig fredag? Eller inte, men ska bara titta lite i bökerna och sp, fick göre ett av testan man gör via datan innan men gör själva provet för körkortet och fick 48 rätt och man ska ha 52 för att va godkännd, så det känns bör för att inte ens ha tittat i bökerna innan. 
Men ska bara plugga lite och sen ikväll blir det titta på idol och käka godis och lite så. 
 
Skolan idag har vart chill, första passet tittade vi på film,sen hade vi körkorts teori och sen häst och då hade min grupp tömköring, det gick väll sådär. Men är nöjd. Finns inte så mycket att skriva om det.
Finne inte så mycket att skriva om dagen, så ni får ha det så bra tills vi hörs! Ha dte bra puss
 
Duktig tjej som pluggar på en fredag!!


29 november 2013

Skrivet 2013-11-29 Klockan 07:31:09

Sitter på bussen och lyssnar på musik! Hoppas ni gillade inlägget om mina åsikter om stilbedömning på sm!
idag slutar jag tidigt, så åker jag till stallet och tittar till shaddes sår! han ska iallafall få en lugn helg, om jag får säga så här så va det skönt att det blev nu och inte mitt i tävlings säsongen! men sen är det surt för va så taggad inför träningen! men iallafall så tittade min tränare på såret och hon sa att det inte va något farligt och han va inte svullen!
så ingen pay and jump på söndag!
Nej nu finns det inte så mycket mer att skriva! så ni får ha det bra tills vi hörs ikväll pussstilbedöming på sm

Skrivet 2013-11-28 Klockan 20:47:00

Som jag skrev tidigare är min åsik delad i denna fråga. Står lixom på båda sidorna i denna disskution!
Jag ska bara skriva detta nu, jag har aldirg sett sm live, men har sett finalerna via datan 1 sen utgår jag från filmer jag sett. Och jag menar inte några speciella ryttare utan detta är generellt.
 
Varför jag jag för stilbedöming på sm: 
Jo, för att jag har sett många främst i kat b som rider som idioter(menar inte alla, finns en heldel som rider otorligt bra oxå) dom nästan ligger  ner i svängrana, detta förkommer inte bara på sm utan även på min nivå och på min nivå alltså lokal, gäller detta alla kategorier. Klart som tusan man vill ha lite spänning på sm och därför tycker inte jag att stilen ska vara en avgörnade fackor men det ska vara en liten del iallafall, stilen ska iallafall finnas kvar i kvalen(enligt mitt tycke). Sen tycker jag att om man rider på Sm nivå så ska man kunna rida en pigg häst utan att ligga ner i svängrna, därför tycker även jag att stilen ska komma in tidigare, gärna redan på lokal nivå ska det finnas mer tävlingar med stilhoppning. Men jag menar inte att man behöver rida sin häst i form utan bara mer samlad, sen är det klart att det finns ponnysar som är pigg och heta och inte går att rida lugnt, okej men då har man iallafall gjort ett försök. Sen är det faktist så, att dressyren är grunden till all ridning, jag menar inte att man måste rida sin ponny i den perfekta formen och rida FEI rörelser utan, att man ska kunna ha kontroll på backen utan hinder och bommar, då blir allt mycket bättre i hoppningen. Kan man svänga en ponny lätt för hjälperna i dressyren så blir det även lättare i hoppningen. 
 
Varför jag är emot stilbedming på sm:
Jo för att det inte ska bli en bedömings sport det är ju torts allt hoppning vi snackar om och då ska det vara fart men det får ändå inte bli för mycket. Sen är Sm en tävling där det ska vara spännande speciellt i finalen när det hoppas om medaljerna och när det får hoppa som om tillexempel gulet, då är det så sjukt spännande att sitta hemma framför equipe och titta. Och då om det är stilbedöming då är det lättare att en som rider fort med felfritt får guldet än att det som rider lugnt och fina vägra och får tex 2 tids fel får guldet(jag vet att ingen skulle rida så i en kamp som guldet, men tar bara upp exempel) och jag vet att det är höga hinder vi snackar om främst i kategori C och D och sen så klart 1 meter kan vara högt för de mindre b-ponnysrana och då måste man ha mer fart för att det ska gå att hoppa, men det måste ändå se bra ut och inte bara fläningt som det ser ut i vissafall.
 
 
citat från julia lundgrens inlägg om detta ämnet '' En värdig vinnare är en som sköter och rider sin häst rätt, inte en som drar i tyglarna för att det går för fort.''
och det har hon alldels rätt i!!
 
Och dom som tog medaljer i år i alla kategorier är så värda sina medaljer alla rider otorligt fint!
 
Som ni ser har jag väldigt delade åsikter i detta ämne! Och då är det ganska svårt att skriva ett sånt här inlägg men jag gjorde mitt bästa iallafall.
 
Alltså gud så jobbigt det är att stå på båda sidrona i denna disskution, jag blir lixom osäker på vad jag tycker och inte tycker. Men en sak jag vet att jag tycker är att stilen ska vara kvar iallafall i kval 1. Sen har jag som sagt bara sett SM via livestream på datan, men funderarr skarpt på att åka upp till nästa års utomhus ponny sm och titta! 
 
 
Sen tycker jag som jag skrev där uppe att stilbedömingen bodre komma lägre ner i klasserna, jag ser sällan stilbedömings klasser på lokal nivå, jag tycker att det ska vara stil på några tävlingar redan då.
 
Ja, nu vet jag faktist inte vad jag ska skriva mer, men vill avsluta med att tipsa om detta sjukt bra skriva inlägg http://julialundgren.horseworld.se/2013/11/27/stilhoppning-pa-sm-ratt-eller-fel/ läs det, så sjukt bra!! 
 
MIn fråga till er, är vad tycker ni som stilbedöming på sm?? För eller emot, varför tycker du som du tycker! Nu vill jag läsa era åsikter!!
 
Ha det bra kram
Bilden är på Julia och hennes ponny Brad Pitt och har inget med texten att göra!
 
Julia är en otorligt duktigt ryttare som rider otroligt bra, hon är en ryttare som kommer komma långt!!
Fler ryttare som henne till ponny världen behövs!! 
 
Här har vi Julia och Hennes ponny Nisse och de har inte helle något med inlägget att göra!
Även denna Julia rider helt otoligt bra!!
 
Båda bilderna är lånade med tilstånd från ryttarna!!
 


Träningen

Skrivet 2013-11-28 Klockan 19:55:14

Skulle ju tränat med Shadde idag men när vi kom till stallet hade han ett sår på vänsterbak ben, vi tvättade de och tog ut han så jag fick känna på han, men han va lite halt. Så i stället fick jag byta ner mig en kategori för att bli B-Ponny ryttare på nytt, tränade alltås min förra B-ponny Troja. Det gick super bra med tanke på att jag inte suttit på henne på jätte länge och att jag är van vid lite större, men jag är jätte nöjd och det va jätte roligt att rida liten ponny igen. Dessutom va hon duktig som gick perfeckt på C-Ponny avstånd. Efter som jag tränade i en grupp med c-ponnysar, det ska egentligen vara blandat men idag var vi bara 2 var av 2 C-Ponnys och jag på B-ponny. 
Men som sagt så är jag jätte nöjd och hon var jätte duktig!!
 
Ridpasset i skolan ska vi inte ens tala om, fick en häst jag inte ridit förut och vi red utan stigläder och jag och viktor som hästen heter, passade inte alls ihop, det funkade bara inte. Så det passet behöver vi ju inte ens skriva om!! 
 
Men annars har allt flyttit på idag och jag har haft lika roligt som vanligt i skolan. Trivs jätte bra i klassen, den är hur go som helst. 
 
Nu ska jag sätta mig och skriva ett åsikts inlägg angående stilbedöming på SM, min åsikt är så himla delad i den disskutionen, står lixom på båda sidorna så det ska bli roligt som se om jag får ihop ett inlägg om de!! 
Men ni får ha det så bra så hörs vi kram och puss
 
Här är jag och Troja sist gång jag red henne, vilket var typ förra året eller något! 
 
 


28 november 2013

Skrivet 2013-11-28 Klockan 07:31:04

Sitter nu på bussen på väg mot skolan! ikväll står hoppträning på schemat! är sjukt taggad! ska även rida i skolan idag! Hoppas som vanligt på att få vanessa! min absoluta favorit häst i skolan!
annars händer det inte mycket i skolan!
Redan torsdag så skönt med helg snart! På söndag är det pay and jump på schemat, hoppar 60-70 för att få en bra känsla! Annars händer det väll inte så mycket i helgen hellre!
Nej nu ska jag sluta skriva så ni får ha det bra tills vi hörs nästa gång pusss
godnatt

Skrivet 2013-11-27 Klockan 20:52:00

Nu sitter jag i min säng och ska snart gå och lägga mig! Åt på max förut eller aa jag köpte med mig i bilen, köpte ett frisco mål! skojar inte om det är världens godaste hamburgare(förutom pappas).Sen när jag kom hem va jag enormt trött och orkade ingen tign. så hoppade in i duschen och tog en lång och varm dusch! så skönt! Men annars har det inte hänt så mycket annat ikväll! druckit en kopp chai latte och tittat på tv!Men nu ska jag ta och gå och lägga mig så ha det bra puss och kram så hörs vi i morognbjuder på en bild på kalven som jag skrev om tidigare idag


Följ mig på instagram

Skrivet 2013-11-27 Klockan 16:39:13

Jo om ni vill följa mig på mer ställen än bara här så finns jag på
Twitter: MajaLoveTheFooo (va berädd på att se många tweets till the fooo och One direction)
och Instagram: Majjastyles
Så gå gärna in och följ med på dessa två ställen
 
lite bilder från min instagram
 
 


heej

Skrivet 2013-11-27 Klockan 16:31:40

Sitter nu på pappas jobb, åkte hit när jag slutade i stället för hem. Om en stund ska vi till överby och hämta mamma. Sen hem och köpa pizza till middag idag! Ska nog köra på det vanliga en hawaii med kebab sås. Helst med extra kebab sås. Äter typ alltid de när jag käkar pizza, antingen de eller en kebab talrik. 
 
Idag i skolan har vi ''fått'' varsin kalv att följa från liten till stor, min är endast 20 dagar. Jätte söt, inte ofta jag säger så om kor, men denna va liten och söt. Sen har vi haft engelska i 2 timmar jag jobbade dock svenska då för hade en del saker att ta igen och det känns att jag inte jobbat på 4a veckor, först lov sen APL i 2 veckor sen stall tjänst i skol stallet 1 vecka. Det känns verkligen, min hjärna har lixom inte kommit i gång så mycket. Skulle skriva en dikt, satt i tp 1,5 h och bara stirra på ett tomt papper och funderade på vad jag skulle skriva, tillslut bara skrev jag nått, vet inte ens om det är en dikt, men något blev det iallafall. Sen hade vi svenska och då började vi på att skriva ett tal. Sen hade vi djuren i naturbruket och det var där vi ''fick'' varsin ko. Sen hade vi matte och där förberde jag mig inför ett prov jag inte gjort som jag egenligen skulle gjort innan lovet men det blev aldrig så. Så ska göra det någon dag nästa vecka.  
 
Ja det var i korta drag hur min skoldag har sett ut. Men nu ska jag dra så vi hörs senre ikväll puss och kram
 
Bjuder på två gammal bilder från pappas data!!
 
 


godmorgon

Skrivet 2013-11-27 Klockan 07:31:22

Igår fick jag åka hem direkt på morgonen för jag mådde inte så bra! så låg bara hemma i soffan och tittade på tv och lattade mig! Så därför bloggade jag inte+
men nu sitter jag på bussen på väg mot skolan! ganska skönt att åka buss!
idag får shadde vila efter skolan, så jag ska hem och bara ta det lugnt! tror jag ska baka kladdkaka eller något!
Men nu ska jag fortsätta lyssna på musik och ta det lugnt en stund! så ha det bra tills vi hörs igen! puss
Där dog jag lite

Skrivet 2013-11-26 Klockan 13:00:01

Så snygg harry styles är alltså
2014

Skrivet 2013-11-26 Klockan 11:00:00

Har så sjukt mycket att se framemot 2014
 
Gbg HS,Läger på AW(bästa stället på denna planet), praktik på aw(eventuelt), one direction konserten och en massa mer saker!! Massa roliga tävlingar, meetings. Ja det finns en massa saker att se framemot 2014!! Längtar som jag vet inte vad!
2014 kommer bli det bästa året på länge!! 
 
 


godmorgon

Skrivet 2013-11-26 Klockan 06:45:22

Sitter i bilen på väg mot skolan,lite tidigt men först ska jag och pappa lämna mamma på överby för att hon ska på möte med sitt jobb! men sen ska jag till skolan! nu sitter jag och lyssnar på
musik! lyssnar på one directions nya album, så himla bra! men annorlunda från deras tidigare album! Men ändå så himla bra, speciellt låtarna Diana och story of my life! så gryma!!Jag ska försöka blogga lite under dagen! Det ligger iallafall 1 inställt! Men tills vi hörs nästa gång får ni ha det så bra så hörs vi puss
Filmer

Skrivet 2013-11-25 Klockan 19:45:22

Här är några filmer på mig och Shadde
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Mr Shadow

Skrivet 2013-11-25 Klockan 19:31:00

Ja nu undrar ni säkert vem den vita ponnyn på bilderna är?
 
Jo det är min nya ponny, jag och Lady passade inte 100% bra så och min tränare tycket jag skulle ha en läromästare coh då hittade vi en 18 årig ponny vid namn Mr Shadow, han har i sina yngre år tävlat upp till nationell nivå i hoppning. 
Jag har haft han sen 15 maj och har fått massa ny kunskap och erfarenhet. Min hopprädsla är så gott som borta och min balans börjar komma tillbaka.
Vi har hunnit starta upp till LB:1 i dressyr med 56,78% som bästa resultat och LB på pay and jump i hoppning med 1 stopp. På lokal nivå har vi startat upp till LC i hoppning och mitt bästa resultat kom den 17  november i Skara, hoppade LD+5 och fick 1 ner i omhoppningen. 
 
Nästa år har vi som mål att starta LB i hoppning med bra resultat och kvala GP-ponnyn. Och kanske starta någon LA som allt går bra och det känns bra.
Idressyr är det att starta LB:1 med över 60% och  kanske starta någon LA som jag känner för det
 
Så det är alltså den vita ponnyn på bilderna!!
 
 
 
 
 


lektion

Skrivet 2013-11-25 Klockan 15:03:22

Sitter på lektion och ska skriva en dikt! det går ju sådär! är sjukt dålig på de! men nu måste jag jobba så ha det bra kram!hejsan

Skrivet 2013-11-25 Klockan 11:19:25

Hej på er, jag har bestämmt mig för att komma tillbaka till denna blogg!!
Men efter som det har hänt en heldel sen vi hördes här sist så tänkte jag faktist börja med en frågestund!! 
Så ställ en massa frågor nu, så svarar jag på dom om några dagar!!!
 
 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se