Min syn på dagens samhälle

Skrivet 2016-01-09 Klockan 13:00:00

Jag är en av få (som jag vet om) som vänta länge med min alkohol debut vilket jag är nöjd över. Jag var 18 år när jag drack rikigt första gången, klart jag hade drukit innan men då mest smakat. Men jag är stolt att att jag vänta så länge. Även fast jag hade klass kompisar som drack då så hade jag inget intresse av de och absolut inte tiden, jag va i stallet på helgerna när mina kompisar va ute på fest. Jag blir nästa deprimerad när jag ser hur unga små tjejer som kanske är 15 år dricker eller yngre. Ännu ledsnare blir jag att det faktikst finns folk som köper alkohol till dessa små barn, dom e faktiskt fortfarade bara barn. Deras kroppar är inte färdig utveckalde än.  Och att föräldrar inte har mer koll på sina barn när dom är i den åldern är hemskt tycker jag, okej jag vet att vissa kanske inte kan ha jätte bra koll, men man kan iallfall ha koll på vart barnens pengar går eller vilka dom är med på helgerna och ha kontakt med deras föräldrar så dom ser till att de inte före kommer nått drickande i så ung ålder.
Lovar att dessa barn kommer ångra detta senare i sitt liv på ett eller annat sätt.
 
Att alkhol debuten kryper allt längre ner i ålder skrämmer mig nått så sjukt mycket. Jag som mamma i framtiden kommer vara oerhört noggran med detta att mitt/mina barn inte dricker i för tidig ålder. Jag kommer ha sten koll, just för att jag e rädd att det ska hända nått. Jag själv e sjukt rädd att gå ut själv på kvällen. 
En natt för några veckor sen skulle jag gå själv hem från Wärs och jag var långt i från full men jag hade fortfarande alkohol i kroppen, sen lilla jag, vad kan jag göra om en man kommer fram och tar tag i min arm. Jag har ingen chans att kämpa emot och det är det som skrämmer mig mest är att nått när jag har barn i framtiden ska hända med dom med tanke på att jag vet hur samhället ser ut. och hur vi tjejer ''får skylla oss själva'' om nått händer.
'' du hade kort kjol/klänning'' ''du sa inte nej tillräckligt högt'' '' du va full'' etc. Inte undra på att tjejer inte anmäler när de händer dom nått, dom tror att det är deras fel. Men det är det inte, det är aldrig offrets fel. 
 
Med tanke på hur rädd jag är för dagens samhälle vill jag inte veta hur det blir i framtiden när min generation får barn. Jag e rädd, livrädd hur det kommer se ut i samhället då. Jag kommer lämna och hämta mitt barn överallt även fast de kommer tycka det är fjantigt. Jag kommer nog exakt som mina föräldrar är vara extremt överbeskyddande.
 
Jag tyckte det var extremt jobbigt när jag va 15-16 år att mina föräldrar var så överbeskyddande, jag tyckte det var så hemkt. Men nu i efterhand är jag sjukt tacksam för att dom faktiskt varit de och insett att dom bara varit otroligt rädda om mig och vill mitt bästa! 
Tack Mamma och Pappa för att ni var och alltid kommer vara lite överbeskyddande och rädd om mig! 
 
Vet inte hur jag ska avsluta detta inlägg men det får bli med en random bild som inte har nått med texten att göra
 


Bye Vintergatan and hello Centaurus A

Skrivet 2016-01-08 Klockan 00:40:56

Jag och Anna kom nyss fram till att vi flyttar från alla fuck boys! Först tänkte vi flytta till planeten mars men vi ändrade oss och sticker till en annan galax nämligen Centaurus A! 
Vi håller tummarna om att nånstans där finns våra dream boys! 

Här inne nån stans ska vi bo! Soo Seee ya! Hoppas ni vill följa me på resan o att ni tycker detta ska bli lika kul som vi tycker 


God eftermiddag

Skrivet 2016-01-07 Klockan 14:57:31

Dagen började med en fika och deep talk med min underbara kompis Anna. Vi satt i nästan 2 h och prata om allt från fuckboys till vad vi ska göra i framtiden till politik. Vi pratade om allt möjligt som vanligt. Vi ses tyvärr alldels för sällan. Men vi har planerat in nästa träff på sportlovet och då kommer de bli lika mycket prat om allt och ingenting som idag! Vi skulle lätt kunna driva en poddcast med en timmes långa avsnitt utan problem. Men gud va vi skulle provocera folk med den. Anna är en vän jag önskar många hade fått ha en av i sitt liv.
 
Resten av dagen består av att bara ta det lugnt och kolla på tv och vänta på att mamma ska komma hem så vi kan åka till stallet och ta han dom Gnistra och köra henne till ridhuset om vädret tilllåter att åka med transport. Det är lite ostadigt nu men hoppas det blir bättre så de blir nån riding idag! 
Skriver ett inlägg om det ridpasset ikväll isåfall! 
Men nu får ni ha det bra så hörs vi puss!
 
 


6 januari 12

Skrivet 2016-01-06 Klockan 15:54:43

Det går fort och det är redan 6 Januari. Tror detta året kommer gå enromt fort och jag har mycket jag ser fram emot i vår och sommar. Studenten och att Mican fyller 18 som givetvis ska friras ordenligt!
Sen alla tävlingar med Gnistra, är taggad till 100%. Första starten blir 13 Februari i Åmål, då hoppar jag LD-LC.
Och i helgen är det träning i Ed för Alva Viktröm Leijon, det ska bli riktigt kul.
 
Idag fick Gnistra sig ett trav pass och hon va jätte pigg men gick jätte fint. Hade ingen plan utan red mycket lösgörande och så. Hon va som sagt väldigt pigg och glad men det är bara kul och bra att hon är det. Hon har vilat 2 dagar nu denna vecka och ska gå resten av  veckan om vädret inte ställer till det såklart! 
Men om allt blir som planerat går hon dressyr torsdag-fredag och hopping lördag- söndag i Ed.
 
Annars idag händer det inte så mycket, ska snart ta en dusch och sen bara ta det lugnt och kolla serier och bara njuta av dom sista dagarna innan skolan börjar på måndag igen. Ska oxå skriva klart min text om Isaac Newton och lite sånt. Men det gör jag imorgon när jag har hela dagen på mig här hemma och bara ta det lugnt, så då kan jag lika väl göra nån nytta och skriva klart den då!
 
Men nu ska jag ta en dusch så ni får ha det så bra så hörs vi. Pusspuss
Bjuder på en bild på mig och Gnistra från i våras
 
 


nytt år nya tag

Skrivet 2016-01-04 Klockan 19:38:53

Nu är det 2016 och äntligen nytt år! Nu ska jag verkligen försöka ta tag i bloggen och det lovar jag! 
Vi börjar med en blogg lista om 2015 som jag snott från min kompis jennifers blogg http://nouw.com/jenniferwensund
 

Beskriv året med tre ord.

Kaos, skit och halvbra

Vad var de bästa som hände under 2015?

Hmm att jag fyllde 18 typ 

Bästa köp?

lätt mitt PS träns till Gnistra

Vilka har du umgåtts med mest?

MIcan 5 dagar i veckan i skålen

Vilka resor har du gjort under året?

Va på konsert i danmark och sen i tyskland på en boardershopp båt

Har det skett någon förändring?

Nej de tycker jag inte

Något du ångrar?

En massa saker! Att lita på vissa personer!

Låtar som kommer påminna dig om 2015?

om jag måste säga nån så Fight song av Rachel Platten, Stronger av Kelly Clarkson, Du swipa höger av Emil Berg och Fan va bra av Jakob Karlberg

 

Höll du några nyårslöften?

Hade säkert nått som att börja träna eller så, men nej de höll jag inte som alla andra år! Ingen idé med nyårs löften man håller dom ändå inte!

Saknade du någon?

Nej de gjorde jag inte! Eller under en period en kompis men vi blev kompisar sen igen!

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Ledsnare, hade ett skit år så är glad att året är över!

Vad spenderade du mest pengar på?

Hästen, mat och godis och folk som inte förtjänat de!

Har du några nyårslöften inför kommande 2016?

Jaa, att inte lita för lätt på folk och inte ta allt förgivet! Bara ha kvar folk i mitt liv som vill mig gott och inte såra mig! 

Vad är planerna inför 2016?

Gå på Göteborg horse show, ta studenten, Mican fyller 18 så en de blir en sommar fylld av häst och fest! Eller stora delar av våren kommer bestå av fest oxå för den delen! 

Vad ska du tänka på inför 2016?

Inte lita för lätt på folk! 

Vad vill du säga till dig själv inför 2016?

Låt 2016 bli det fucking bästa året på länge! Ha kul och skit i vad folk säger om dig! Nu kör vi! 

 
 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se