Ge aldrig upp

Skrivet 2014-07-30 Klockan 16:47:05

Att lyckas i ridsporten är tufft, jag har tävlat på lokal  nivå i ca 2 år men endast kommit runt 3 rundor LD och LD+, ridit dressyr lc:1 på 42% och max 55%.

 

Jag tror att många hade gett upp om dom va i min sits! Man tappar glöden efter ett tag, speciellt om man har fel människor runt en som inte stöttar en i de man gör! 

Men jag har haft rätt människor runt mig och jag har en vilja, jag vill lyckas,  och jag ska lyckas och är nu glad över nya ponny åldern då jag slipper stressa fram för att nå mina mål. Men de var inte de jag skulle prata om, jag skulle prata om att lyckas. 

 Har jag någonsin efter en tävling kommit hem med en rosett? Ja från 1 lokal CR.

Har jag någonsin skrivit att jag inte varit nöjd? Nej jag är alltid nöjd för de jag gjort.

Jag sätter alltid upp mål inför en tävling och har alltid gjort, men dom har aldrig varit att jaga placeringar utan att komma runt med en bra känsla och ha roligt! 

Jag tävlar för min skull och för att jag vill inte för att jag måste eller för att någon säger nu åker du och tävlar, om jag säger att jag inte vill tävla en tävling jag vart anmäld till men de är någon eller några dagar kvar så avanmäller vi. 

 Nu med Gnistra har jag skrivit att vi ska dit på tävling men vi åker inte för att jag inte känner mig redo, jag har lärt mig att inte stressa. Jag har lärt mig att man ska inte tävla förens man känner sig redo. Heller rida ponnyn 1 halvår och få en super runda och vinna och höra folk efter sin ritt säga wow vilket ekipage. Än att åka ut efter 1 vecka rida en halvtaskig runda som bara ser skit ut men man blir ändå placerad men folk börjar snacka om en. Visst känner man sig redo så snabbt så är de lä okej, men ni fattar poängen hoppas jag! 

 Jag har nu haft Gnistra i ca 2 månader och vet egentligen inte om jag känner mig mogen för att åka ut på en lokal tävling om 1 vecka. Vi har inte hoppat bana på 90 än och inte 80 heller. Vi har hoppat bana på 70. Och där känns de inte super bra än, jag får halv taskiga rundor med ett stopp här och där. Så i efter helgen får vi se. Jag kanske väntar ytligare 1-2 månader innan jag åker ut på en lokal.  Och bara åker ut på pay and jumper och rullar 70-80-90 tills det känns super bra. Jag gör hellre de och åker ut när allt känns bra! Jag vill få till den dära wow känslan innan jag åker ut och konkurrerar på lokala tävlingar! Det är inget fel på att bara tävla klubbtävlingar. Man behöver inte tävla lokalt och regionalt bara för att alla andra gör de eller för att det ser bra ut. Vill du bara tävla på klubbtävlingar gör de, de är minst lika roligt som lokala. Jag lovar er att ingen kommer döma er för det. Håll dig på den nivå som känns bra och där du och ponnyn har roligt tillsammans. De är faktiskt det vikitgaste, de viktigaste är inte att tävla för att alla dina kompisar gör de eller för att ha flest rosetter eller vad det nu kan vara  utan för att de är roligt!

 Men de jag ville komma till är att man aldrig ska ge upp utan fortsätta att kämpa och kämpa. Jag lovar er att tillslut kommer de att gå. Sen ska jag säga de att jag har ALDRIG fått en ponny för 100000 eller inte ens för 70000. Jag har fått ponnyerna för dom mindre summorna och jag har fått dom man måste kämpa med och då menar jag inte dom som står på två  ben stora delar av passen utan dom som inte bara är att sitta och åka med på utan dom man verkligen måste rida för att som ska hoppa. Slutar jag rida så nitar Shadde, tar jag i tygeln på Gnistra och slutar driva så nitar hon. Så jag måste verkligen rida ända fram och över hindrena. Men jag har faktiskt hellre en sådan ponny än en såndan som bara är att sitta och styra på och den taxerar och hoppar allt och aldrig stannar. 

 

Jag vet inte hur jag ska avsluta detta inlägg, men jag vill ge en lycko spark till alla där ute och säga att ni får inte ge upp, utan fortsätt att kämpa och ha roligt! Tävla för din skull och inte för någon annans!!

 

Nu blev detta inlägg en mil långt men jag hoppas ni orkade läsa allt och förstår min poäng!! 

Här är en film på mig och shadde från våran sista tävling, det tog mig över 1 år att få en runda med en wow känsla och ett sånt bra resultat. Jag har gått runt 1 runda tidigare en LD+ med ett ner slag men i den hade jag inte alls sån här bra känsla!! 

Ni får se båda så får ni säga vilken som såg bäst ut!! 

 

här är från våran sista runda
 
och här är från den med ett nerslag 
 
 
 


Kommentarer
Postat av: Emma Malm

Skrivet 2014-07-30 Klockan 18:16:24
Vilket härligt inlägg! Såklart ska man aldrig ge upp. Jag som har tävlingsfobi beundrar alla där ute som vågar tävla. Det är inte min grej. Träna, javisst det är det bästa jag vet men tävla, nej tack för min del=)

URL: http://emmamalm.com/

Postat av: Sätilaryttaren

Skrivet 2014-07-31 Klockan 16:46:45
så sant!

URL: http://Satilaryttaren.se

Postat av: Linda Bergqvist

Skrivet 2014-07-31 Klockan 18:52:26
Du är superduktig Maja! Fortsätt med samma sunda tänk så kommer allt snart lossna för er :) Keep it up!URL: http://nattstad.se/lindabergqvist

Postat av: Alice

Skrivet 2014-08-02 Klockan 22:40:28
Grymt inlägg! Gillar folk som inte ger upp och peppar andra till att inte ge upp! :D

URL: http://skimmelfuxenalice.horseworld.se


Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din M@il: (visas ej)

Blogg eller Hemsida:

Din Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se