stilbedöming på sm

Skrivet 2013-11-28 Klockan 20:47:00

Som jag skrev tidigare är min åsik delad i denna fråga. Står lixom på båda sidorna i denna disskution!
Jag ska bara skriva detta nu, jag har aldirg sett sm live, men har sett finalerna via datan 1 sen utgår jag från filmer jag sett. Och jag menar inte några speciella ryttare utan detta är generellt.
 
Varför jag jag för stilbedöming på sm: 
Jo, för att jag har sett många främst i kat b som rider som idioter(menar inte alla, finns en heldel som rider otorligt bra oxå) dom nästan ligger  ner i svängrana, detta förkommer inte bara på sm utan även på min nivå och på min nivå alltså lokal, gäller detta alla kategorier. Klart som tusan man vill ha lite spänning på sm och därför tycker inte jag att stilen ska vara en avgörnade fackor men det ska vara en liten del iallafall, stilen ska iallafall finnas kvar i kvalen(enligt mitt tycke). Sen tycker jag att om man rider på Sm nivå så ska man kunna rida en pigg häst utan att ligga ner i svängrna, därför tycker även jag att stilen ska komma in tidigare, gärna redan på lokal nivå ska det finnas mer tävlingar med stilhoppning. Men jag menar inte att man behöver rida sin häst i form utan bara mer samlad, sen är det klart att det finns ponnysar som är pigg och heta och inte går att rida lugnt, okej men då har man iallafall gjort ett försök. Sen är det faktist så, att dressyren är grunden till all ridning, jag menar inte att man måste rida sin ponny i den perfekta formen och rida FEI rörelser utan, att man ska kunna ha kontroll på backen utan hinder och bommar, då blir allt mycket bättre i hoppningen. Kan man svänga en ponny lätt för hjälperna i dressyren så blir det även lättare i hoppningen. 
 
Varför jag är emot stilbedming på sm:
Jo för att det inte ska bli en bedömings sport det är ju torts allt hoppning vi snackar om och då ska det vara fart men det får ändå inte bli för mycket. Sen är Sm en tävling där det ska vara spännande speciellt i finalen när det hoppas om medaljerna och när det får hoppa som om tillexempel gulet, då är det så sjukt spännande att sitta hemma framför equipe och titta. Och då om det är stilbedöming då är det lättare att en som rider fort med felfritt får guldet än att det som rider lugnt och fina vägra och får tex 2 tids fel får guldet(jag vet att ingen skulle rida så i en kamp som guldet, men tar bara upp exempel) och jag vet att det är höga hinder vi snackar om främst i kategori C och D och sen så klart 1 meter kan vara högt för de mindre b-ponnysrana och då måste man ha mer fart för att det ska gå att hoppa, men det måste ändå se bra ut och inte bara fläningt som det ser ut i vissafall.
 
 
citat från julia lundgrens inlägg om detta ämnet '' En värdig vinnare är en som sköter och rider sin häst rätt, inte en som drar i tyglarna för att det går för fort.''
och det har hon alldels rätt i!!
 
Och dom som tog medaljer i år i alla kategorier är så värda sina medaljer alla rider otorligt fint!
 
Som ni ser har jag väldigt delade åsikter i detta ämne! Och då är det ganska svårt att skriva ett sånt här inlägg men jag gjorde mitt bästa iallafall.
 
Alltså gud så jobbigt det är att stå på båda sidrona i denna disskution, jag blir lixom osäker på vad jag tycker och inte tycker. Men en sak jag vet att jag tycker är att stilen ska vara kvar iallafall i kval 1. Sen har jag som sagt bara sett SM via livestream på datan, men funderarr skarpt på att åka upp till nästa års utomhus ponny sm och titta! 
 
 
Sen tycker jag som jag skrev där uppe att stilbedömingen bodre komma lägre ner i klasserna, jag ser sällan stilbedömings klasser på lokal nivå, jag tycker att det ska vara stil på några tävlingar redan då.
 
Ja, nu vet jag faktist inte vad jag ska skriva mer, men vill avsluta med att tipsa om detta sjukt bra skriva inlägg http://julialundgren.horseworld.se/2013/11/27/stilhoppning-pa-sm-ratt-eller-fel/ läs det, så sjukt bra!! 
 
MIn fråga till er, är vad tycker ni som stilbedöming på sm?? För eller emot, varför tycker du som du tycker! Nu vill jag läsa era åsikter!!
 
Ha det bra kram
Bilden är på Julia och hennes ponny Brad Pitt och har inget med texten att göra!
 
Julia är en otorligt duktigt ryttare som rider otroligt bra, hon är en ryttare som kommer komma långt!!
Fler ryttare som henne till ponny världen behövs!! 
 
Här har vi Julia och Hennes ponny Nisse och de har inte helle något med inlägget att göra!
Även denna Julia rider helt otoligt bra!!
 
Båda bilderna är lånade med tilstånd från ryttarna!!
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din M@il: (visas ej)

Blogg eller Hemsida:

Din Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se