gäst bloggare

Skrivet 2012-07-19 Klockan 12:00:00

Hej hopp, 
Mitt namn är Ebba Lindberg och jag bloggar på http://ebbaliindberg.blogg.se där jag skriver om mina 2 ponnyer i medgång, motgång och allt där imellan.
 jag är född 1998 och är då alltså 14 år. 

Och jag är ursell på sånt här, men försöker så gott jag kan. 

Jag bor på en hästgård utanför Kalmar i en byhåla såkallad Krankelösa (ligger i Ljungbyholm för att vara mer exakt.) Här bor jag med min familj och vi har stall, paddok, ridhus ungefär 15-20 meter från huset. I stallet är det 10- snart 12 boxar. Vi har 4 egna hästar just nu och hyr ut resten.

Jag är om jag får säga det själv väldigt konstig. haha, jag ändrar mig från dag till dag. Ibland hoppar jag omkring och är jätte glad, andra dagar rör jag mig knappt framåt och surar. Helt enkelt har jag ett gaalet temperament. Men oftast är jag en glad och framåt tjej som älskar utmaningar och ha fullt upp. Jag är väldigt envis och ger inte upp förens jag slutfört det jag ska. Tar det flera timmar så tar de det. Jag hänger mer än gärna i stallet hela dagen och bara pysslar. Umgås även med kompisar på fritiden och lever livet.

Men det här kan jag sitta och skriva resten av livet, så nu kör vi vidare. 

Jag har ridit sen jag var en liten flicka och fick min första ponny i julklapp julen 2006. Sen dess har jag haft egen ponny/ponnysar. Och just nu rider jag för Eriksmåla Ridklubb och har gjort sen början av 2012. Innan dess har jag både ridit för och haft hästarna uppstallade på andra klubbar här i Kalmar. I nuläget har jag 2 c-ponnyer som jag tar hand om och rider varje dag och såklart tävlar med. Rider även min mammas storhäst i nuläget och tar hand om honom. Så det är alltså om dessa 3 snyggingarna det oftast är mycket uppdatering om men även från mitt privat liv. Men mest av allt om mina egna hjärtan. 

Tänkte iallfall ta och berätta lite om mina hästar och börjar med ingen mindre än lilla skruttan

Carlows Cinzano "Goodie" 
Goodie är en speciell dam men med ett hjärta av guld. Jag har ägt Goodie i 2 år och tävlar upp till MsvB just nu. Hon har med tidigare ägare gått ett flertal SM och tävlat upp till MsvA. Under våra 2 år har vi gått igenom mycket, motgång medgång och allt där imellan. Men vi har ett mål klart och hoppas på att slutföra det. 


och då kör vi vidare med lilla pelle..

Adeldom "Adde" 
Adde är en vääldigt speciell ponny som jag tror det bara finns en av i världen. Han har en stor plats i mitt hjärta och kommer alltid. Jag har ägt Adde i ca. 1 år och har gått igenom mycket motgång och medgång, mer än jag trodde man kunde på 1 år. Ett tag stod det helt stilla och jag trodde inget skulle gå. Men nu efter ett tag har vi blivit ett ekipage och har snart uppnått vårt första mål att Debutera LA. Adde har inga meriter och är sent inriden. Men om han får den tid han behöver kan jag satsa mitt liv på att han en dag kommer gå dom högsta klasserna och vara en av sveriges bästa ponnyer. Jag har lagt ner mycket tid och kärlek på den här ponnyn så den dagen han ska säljas kommer det kännas hårt i hjärtat.


och sen får jag väl ta en liten om gamla gubben oxå.. 

Monsanto "Måns" 
Måns är en stor Teddy björn men är väldigt speciell han oxå då han är ett fullblod. Måns har tävlat upp till 1.45 cm och kommer förmodligen aldrig mer gå den höjden. Nu har han mest gått som sällskap/ halv pensionär. Men nu håller jag på att rida honom och ska börja små hoppa lite så får vi se hur länge det håller. Måns har vi även ägt sedan 2005 och han kommer alltid bo kvar hos oss tills han dör. Hemskt att skriva så men sanningen är hemsk ibland. 


Hoppas ni tycker mitt liv låter intressant (inte för det är de, men endååån) och kollar in på min blogg och blir en läsare du oxå ;) 
Puss och kram och glöm inte mina kääära blogg http://ebbaliindberg.blogg.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din M@il: (visas ej)

Blogg eller Hemsida:

Din Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se