Still think it's easy

Skrivet 2014-06-29 Klockan 11:54:21

Läste nyss ett grymt inlägg på min kompis annas blogg! ni hittar hennes blogg här 
http://riderlife.horseworld.se
 Kan inte annat än att älska detta inlägg, varje ord är så sant!!!
Så här lyder inlägget
 

Jag har väldigt svårt för fotboll. 

Eller inte fotboll i allmänhet, kan till och med tycka att det är kul att spela, men JÄMT i det lilla samhället jag växte upp i har det varit fotboll vs hästar? Hästar är svaga, ridning är ingen riktig sport, vi bara sitter där, vem som helst kan väl rida? Well, maybe you should put your ball where your mouth is? Och TA INTE ILLA UPP NI FOTBOLLSFOLK, det har egentligen inget MOT fotbollsspelare att göra, utan folk i allmänhet som lämnar dessa kommentarer, för visst har man hört dom?

”Ni bara sitter där ju” – värsta lögnen jag någonsin hört.

Seriöst? Det här är väl klassikern ändå, kommentaren som dök upp när ridsportens kung Rolf-Göran Bengtsson plockade hem Jerringpriset, ”det är ju hästen som borde få priset, han sitter ju bara där”? Och alltså det är inte sällan en sån här kommentar dyker upp? Jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen? Man vill ju bara lägga sig på marken och gråta liksom? Vi bara sitter där? Vi bara sitter där, tror folk verkligen på det själva? Är människor verkligen så TOTALT blåsta?

”Hästar är svaga, ridning är ingen riktigt sport, ridning är enkelt, vem som helst kan väl rida?”

Hästar är svaga? Well, jag lämnar inte ens en kommentar på den utan ler inombords och skrattar tyst åt naiviteten hos vissa? Ridning är ingen riktig sport? Vi hästtjejer som bär sammanlagt några hundra kilo varje dag, vi som tränar flera timmar om dagen, 7 dagar i veckan, vi som jobbar arslet av oss rent ut sagt, kämpar oss igenom svåra tider, ställer oss upp när ingen trodde det var möjligt - och ridning är ingen riktig sport? HÖR ni inte hur DUMT det låter? Och att ridning är enkelt, alltså, vi som tränar SÅ många timmar varje dag, ALLA dagar i veckan, från tidig morgon till sen kväll, tävlar och försöker, och ändå så är det så otroligt få av alla som försöker och lägger ner sin själ i ridningen som faktiskt kan leva på det sen, som lyckas? För ridning är INTE ENKELT! Vem som helst kan INTE hoppa upp på en häst och bara ”rida iväg”, det funkar inte så?

Jag frågar er, har ni någonsin haft en lagkamrat 10 gånger så stor som dig? Har ni dansat en dans med någon som pratar ett annat språk? Har du trillat från 1,5 meter i 35 kilometer i timmen? Har du litat till 100% på ett djur med en egen själ? Har du någonsin känt att ett litet misstag kan kosta dig ditt liv? Har du det?

Som min mamma säger, ”är man så dum så kan man hålla på med något enklare istället, något som du vara kan ge upp på när du inte vill mer, något som inte lever ett eget liv och har egna tankar – köp en motorcykel”. En bil kan du svänga, den svänger alltid när du svänger på ratten. Den stannar alltid om du trycker på bromsen. Dra ur nyckel och gå när du är klar, simle as that. På fotbollsplan har du dina lagkamrater ni snackar taktik, alla vet vad som gäller, och funkar det inte så gör ni en ny plan, simle as that. Men här sitter vi, som bara sitter här, som inte håller på med någon riktig sport, med djuren som inte alltid svänger när man vill det, som inte alltid stannar när det passar dig, som inte pratar samma språk som dig, som du inte kan göra en taktik med innan du går in på banan, som du inte bara kan dra ur nyckeln på och gå iväg, som du inte bara kan ge upp på, för våran sport kräver så otroligt mycket, simple as that. Och ändå, ridning räknas inte som en riktig sport, hästar är svaga, det är enkelt, vi bara sitter där? Jag BER er som fortfarande ”inte tycker att ridning är en riktig sport” att trycka HÄR, kom igen – do it!

Hjälp, jag blir ju mörkrädd på hur folk är? Ni hästmänniskor, håller ni med eller är jag helt ute och cyklar? Blir så trött på detta, seriöst?

 
bilden är tagen från google!
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din M@il: (visas ej)

Blogg eller Hemsida:

Din Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se