Gästbloggning av Marthas gamla ägare

Skrivet 2012-07-12 Klockan 19:27:18

Jag heter Filippa Keller och jag är Martha eller Coelenhage's Marthas förra ägare. Jag är 14år och ska börja i åttan nu till hösten. Jag hade Martha i 1år ganska exakt. Jag visste redan när vi såg annonsen på Hästnet.se att det här var ponnyn för mig. Vi provred henne och allt flöt på väldigt bra. Självklart så vetrinerbesiktigade vi henne och hon gick igenom utan anmärkning. Det gick mycket upp och ner under det där året. Motgångar och framgång. Jag kom så småning om ut till lite lokala tävlingar. Vi stannade ut oss gång på gång och jag tappade bara mer och mer självförtroende. Jag blev såklart närvös på tävlingar och då ballade Martha ur direkt.
 
Sen kom dagen då allt kändes bäst. Det var en tävling på UPK (Uppsala ponnyklubb) Jag nollade båda klasserna. När jag satt där och red in på banan så kände jag DIREKT att det här var min dag. Jag tänkte att nu får det räcka med alla vägringar och jag drev allt vad jag bara kunde och gjorde allt för att hon skulle hoppa. Och vad hände? Jo jag fick över henne, över båda klasserna. Hästen hoppade som en gud. Lyckotårarna bara sprutade!
 
 
Det gick ett par månader och tävlingssesongen drog igång igen. Vi skulle mjukstarta med en liten tävling på Stigsbergs Gård. Jag hoppade 60 och 80 cm. I 60 så var vi felfria med bäst tid. Men i 80 gick allt åt h*lvete. Tvärnit på första hindret och jag flög av och slog i huvudet i hinderstödet.. Jag blev rädd och vågade inte rida. Jag hade tappat intresset totalt. Vi bestämde oss att låna ut henne på foder till ett ställe vid Stockholm. Dom hade henne i 3 månader men klarade inte av henne. Vi hade en annan ponny på foder och dottern som ägde den ponnyn red Martha varje dag. Men vi bestämde oss för att sälja henne. Det var ett jätte jobbigt beslut att ta. Men jag klarade inte av henne. Vi sålde henne till ett försäljnings stall och där tog min och Marthas historia slut. Nu har Maja henne och det ser verkligen ut som att hon klarar av Martha på ett jätte bra sätt. Kolla gärna in på min blogg oxå. Klicka häär. Tack för att ni läste! 


Kommentarer
Postat av: amanda

Skrivet 2012-07-16 Klockan 00:04:02
Fy fan vad den ungen ljuger vadå inga muskler när hon kom tilbacka!?? När vi fick henne var hon HELT skänkeldöv, det tränade vi bort, Märta orkade inte ens hålla igång galoppen när hon kom till oss, men när hon åkte kunde hon bära sig själv i galoppen myycket bättre !! Haha hon kunde ju inte ens rida märta ordentligt på provridningen !

URL: http://goldponies.blogg.se


Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din M@il: (visas ej)

Blogg eller Hemsida:

Din Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se